Over Kolibri Labels

Voor iedereen die meer verwacht van een etiket

Kolibri Labels is producent van zelfklevende etiketten en bestaat al sinds 1964. In de afgelopen halve eeuw is ons bedrijf uitgegroeid tot een topdrukker van zelfklevende etiketten in Nederland. Met een gemiddeld dienstverband van bijna 15 jaar en drukmachines in alle gangbare technieken vormen de mensen bij Kolibri een hecht team van uiterst effectieve vakmensen. Ambachtelijk én modern, van kleine runs tot grote oplages en van blanco tot high-end premium: bij Kolibri is alles mogelijk. Met een eigen DTP afdeling, zeer uitgebreide technische werkvoorbereiding en ruime voorraad aan basismateriaal hebben we alle succesbepalende factoren in eigen hand en kunnen we aandacht geven wat aandacht vraagt en snel schakelen wanneer nodig.

Hoe uitgebreid het werkgebied van Kolibri is blijkt ook uit de verschillende klanten die ons weten te vinden. Tot onze grootste afnemers behoren partijen die uitsluitend hoogstaand drukwerk afnemen, een ander groot deel zet ons enkel in om hun organisatie van blanco etiketten te voorzien. Het is dan ook niet het soort etiket dat onze klanten verbindt, maar de zorg en aandacht die men aan de etiketten wil besteden. Daarom spreken we bij Kolibri niet zozeer over verkopers, maar zien we onszelf meer als  adviseurs. We focussen op uw aangeven op prijs, snelheid en kwaliteit en als het even lukt op alle drie tegelijk. Altijd op zoek naar de beste oplossing voor uw etiket.

Heeft u een nieuw project, een haastklus, blanco of bedrukt; we horen graag wat we voor u mogen betekenen.

De rijke geschiedenis van Kolibri

Op exact dezelfde plek als waar wij tot op de dag van vandaag onze etiketten produceren, begon het allemaal ruim een halve eeuw geleden met de plastic steentjes van Bambino…

Timeline

2018
maart 26

2013 tot nu

In oktober 2013 werd Kolibri overgenomen door de Telrol Group Almere. Als zelfstandige vestiging werd geïnvesteerd in vakmanschap en een hoogwaardig en volledig machinepark. Dat heeft ertoe geleid dat Kolibri als enige labelfabrikant van Nederland alle druktechnieken letterlijk onder één dak kan aanbieden. Kwaliteit en vakmanschap hebben geleid tot toonaangevende awards en een imposant portfolio. Als preferred supplier kan Kolibri Labels heden ten dage aan de meest specifieke vraag voldoen.
maart 25

2001

In 2001 volgde er een management buy out, waarbij Jan Frederik Vink (inmiddels mede-eigenaar van Kolibri), Paul Holland en Marco Haamstra het roer overnamen. De samenwerking van dit driemanschap was echter geen succes en uiteindelijk was het opnieuw Jan Frederik Vink die in 2008 de leiding alleen op zich nam.
maart 24

1972

In 1972 besloot Dick Schouw het bedrijf te verkopen. Henk Swarttouw werd de nieuwe directeur/eigenaar en bouwde Kolibri uit tot een toonaangevend bedrijf met 80 medewerkers. Toen hij in 1993 ziek werd, stelde hij Jan Frederik Vink aan als adjunct-directeur. Jan Frederik Vink kwam uit een echt ondernemersnest; zijn vader was de oprichter van Vink Kunststoffen in Didam.
maart 23

1964

Kolibri werd in 1964 opgericht door de flamboyante zakenman Dick Schouw. Destijds was Dick Schouw al eigenaar van DS Plastics, een spuitgietbedrijf dat onder andere de historische Bambino bouwsteentjes fabriceerde. Omdat hij voor zijn plastic producten etiketten nodig had, besloot hij in het naastgelegen pand zelf de etiketten te gaan produceren onder de bedrijfsnaam Kolibri Etiketten. Dit besluit legde hem geen windeieren; door de toenemende vraag naar etiketten van andere bedrijven groeide Kolibri als kool.