Showcase: Remia

“De som is meer dan het geheel der delen”

Op deze plek deden we al eerder verslag  (zie James Hopkins) van bijzondere samenwerking tussen klant en producent. Gelukkig weten de bedrijven die soortgelijke wensen hebben Kolibri goed te vinden en maken we niet zelden hele mooie series. Zo ging het ook toen we tweede helft 2016 een telefoontje kregen van Remia. Ze waren op zoek naar een producent die ze kon helpen om een nieuw premium product precies de juiste uitstraling te geven.

Vaak is het zo dat aan het begin van zo’n project lang niet alles in kannen en kruiken zit. Welke technieken ga je nodig hebben om de uitstraling die je voor ogen hebt ook écht te realiseren? Is de bedachte uitstraling eigenlijk al wel definitief? Maar desondanks moet je als klant al wel besluiten met wie je het avontuur aandurft. Dat is een sprong in het diepe en vraagt om vertrouwen in je leverancier en andersom. Remia waagde de sprong, koos Kolibri als partner om het etiket en sluitzegel mee te ontwikkelen en wat een feest is het geworden.

In de ontwerpfase werd veelvuldig gebruik gemaakt van de expertise van onze verkoopadviseurs. Wat kan wel, wat kan niet. Hoe zouden we dit kunnen doen en hoe doen we dat? Welke materialen zijn het best voor deze toepassing, welke druktechniek en ga zo maar door. Remia is een echte expert op het gebied van verpakkingen en alle relevante disciplines werkten mee  aan de totstandkoming van precies het beste etiket voor hun nieuwe premium. Het is mooi om die drive te voelen en om deel uit te maken van een samenwerking die  zo is gefocust op succes. Het ging zelfs zo ver dat tijdens de test een handvol professionals aanwezig was die in nauw overleg enkele last-minute aanpassingen bedachten. Tot bijna ieders verbazing  werden deze aanpassingen direct toegepast en kon het resultaat enkele minuten later al fysiek worden beoordeeld. Deze flexibiliteit werd die middag nog een paar keer aangesproken en uiteindelijk was daar het etiket met precies de uitstraling die werd gezocht.

Dan zorgen onze kundige drukkers dat het etiket in veelvoud precies zo wordt gemaakt als besproken en dan zit het erop. Rest nog de hoop dat de productlancering een succes mag worden. Gelukkig zijn de berichten die ons daarover bereiken heel goed en is de mayonaise inmiddels ook op de horecava 2017 gepresenteerd. Natuurlijk hebben we zelf ook uitgebreid geproefd met onze eigen experts en we kunnen rustig zeggen dat ook de binnenkant van de pot heel mooi is geworden!

 

Vacature verkoper buitendienst VERVULD

Ben je op zoek naar een uitdagende verkoop buitendienst functie bij een succesvol en uniek bedrijf? Heb je verstand van diverse druktechnieken en ben je commercieel? Reageer dan snel!

Functieomschrijving:

Als Accountmanager bij Kolibri Labels word je het eerste aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten in heel Nederland. Je onderhoudt intensief contact met je klanten, bezoekt hen regelmatig en denkt actief mee hoe ze hun productpresentatie verder kunnen verbeteren door gebruik te maken van de bijzondere etiketten die Kolibri kan leveren. In deze verkoop buitendienst functie speel je een sleutelrol in de verdere commerciële groei van de Kolibri-organisatie in de komende jaren.

Je taken en verantwoordelijkheden op een rij:

 • Periodiek opstellen en uitvoeren van het salesplan, met een mooie en gezonde mix van nieuwe en bestaande klanten;
 • Klantbezoek, opstellen en opvolgen van offertes, bezoek of deelname aan beurzen en congressen;
 • Nauwe afstemming met de binnendienst en met productie omtrent verkopen in relatie tot capaciteit, maar ook omtrent bijzondere klantwensen en klantspecifieke projecten;
 • Verzorgen van de nazorg en relatiebeheer van klanten, en bij onverhoopte klachten ben je eerste aanspreekpunt en probleemeigenaar;
 • Tot slot probeer je waar mogelijk processen en procedures te verbeteren.

Kandidaatprofiel:

De ideale kandidaat voor deze uitdagende en veelzijdige fulltime functie herkent zichzelf in het volgende profiel:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt uitstekende kennis van en ervaring met diverse druktechnieken zoals rotatiedruk, flexodruk, zeefdruk, etc.;
 • Je hebt minimaal 5 aantoonbaar succesvolle verkoopervaring (acquisitie en relatiebeheer) in deze of een vergelijkbare branche;
 • Je beschikt over uitstekende commerciële en contactuele vaardigheden, in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Je bent enthousiast, flexibel, sociaal, een relatiebouwer, een doorzetter en een aanpakker;
 • Daarnaast ben je ambitieus en gedreven maar ook in staat om af en toe even een stapje terug te doen.

Bedrijfsprofiel:

Kolibri Labels is één van de topdrukkers van etiketten in Nederland. Veel bekende producenten van consumentenartikelen, zoals voeding of cosmetica, zijn klant bij Kolibri. Daardoor staan in vrijwel ieder huis in Nederland, producten met een etiket wat door Kolibri is gedrukt. Kolibri is gespecialiseerd in bijzondere etiketten met unieke eigenschappen.

Deze positionering vraagt om een flexibele en kwaliteitsgerichte organisatie. Die mag je dan ook verwachten bij Kolibri. Met enthousiaste en gedreven medewerkers die een groot kwaliteitsbewustzijn hebben en die allemaal echte vaklieden zijn. Gevolg van deze strategie is een concurrerend en succesvol bedrijf waar nieuwe technologie, menselijkheid en gedegen vakmanschap hand in hand gaan. Een sterk groeiend bedrijf bovendien, waar in 2017 fors geïnvesteerd gaat worden in uitbreiding van het machinepark. Kortom, een bedrijf met een rijke historie en een mooie toekomst!

Arbeidsvoorwaarden:

Kolibri biedt een leuke, vrije rol in een no nonsense omgeving. Een rol waarin je mag bewijzen dat je goed bent en waarbij je samen met je nieuwe collega’s kunt bouwen aan verder succes. Naast een passend salaris maken een pensioenregeling en een auto van de zaak onderdeel uit van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Perselectief verzorgt de Werving en Selectie voor deze vacature. Je wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren, als je jezelf herkent in het hierboven beschreven profiel. Voor aanvullende informatie omtrent deze functie, de procedure of de werkwijze van Perselectief kun je contact opnemen met Maarten van de Sande, Managing Consultant, per telefoon op 06 – 208 51 567 of per mail op maartenvandesande@perselectief.nl. Uiteraard gaan we zorgvuldig met je gegevens om.

Vacature flexo drukker VERVULD

Profiel van de functie:
Je bedient een flexopers en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van het drukwerk en de efficiency van de machine. Je zorgt ervoor dat de machine correct is ingesteld en dat het geproduceerde product wordt afgewerkt.

Jouw profiel:
Technische opleiding en grafische kennis op MBO niveau; circa 3 jaar ervaring als flexodrukker; een goed kleur­onder­scheidend vermogen; technische affiniteit; nauwkeurig; resultaatgericht; flexibel in verband met ploegendienst en communicatief vaardig.

Wij bieden:
Een uitdagende functie in een groeiende productieonderneming met een sterk innovatief karakter op landelijk niveau. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Interesse en/of informatie:

Schriftelijke sollicitaties, voorzien van CV, kun je sturen naar pz@kolibri.nl.

Vacature commercieel medewerker binnendienst VERVULD

De Functie Verkoper Binnendienst

Als verkoper binnendienst ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse contact met de klanten van Kolibri. Dit beslaat in de breedste betekenis alles waar een klant contact voor opneemt met Kolibri en andersom. Je denkt en handelt klantgericht, zowel bij inbound als outbound, maar gaat daarbij nooit aan het organisatiebelang voorbij. Het succesvol uitlijnen van deze 2 belangen is bij uitstek de taak van de verkoper binnendienst.  Alles waar jij je mee bemoeit, loopt daarna soepeler en leidt tot een structurele stijging in klanttevredenheid, van de externe én de interne klant. Je voert zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden uit. Zo heb je op basis van werkafspraken binnen het team (gedeelde) verantwoordelijkheid naar bepaalde klanten en mag je zelfstandig offertes met een bepaald maximum opvolgen. Je rapporteert rechtstreeks aan de teamleider.
Profiel

Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur commercie, of vergelijkbaar niveau door werkervaring.
Een aantal jaren werkervaring in de verkoop binnendienst, al werkzaam in de industrie is een pre.
Affiniteit met productieomgeving en -technieken.
Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan en je weet inmiddels dat een commerciële binnendienstfunctie helemaal jouw ding is .
Je kunt zelfstandig werken binnen een informeel verkoopteam.
Je beschikt – uiteraard – over uitmuntende contactuele eigenschappen.
Je bent in staat om goed te communiceren binnen alle lagen van de organisatie en die van de klant.
Competenties

Klantgericht – Onderzoeken van de wensen en behoeften van de klant en laten zien vanuit dat perspectief te denken en handelen.
Kwaliteitsgerichtheid – Hoge eisen stellen aan de kwaliteit van eigen werk en aan dat van anderen; voortdurend verbeteringen nastreven.
Resultaatgerichtheid – Handelingen en besluiten richten op het daadwerkelijk realiseren van beoogde resultaten.
Ambassadeurschap – Bewust van de verschillende belangen (organisatie klant, eigen organisatie) en in staat deze naar wederzijdse tevredenheid af te stemmen.
Empathie – Je ontdekt bij de klant waar het bij zijn of haar organisatie om draait en weet in ieder contact de juiste snaar te raken.
Communiceren – Ideeën en informatie in heldere en correcte taal communiceren, zodanig dat de essentie bij anderen overkomt, wordt begrepen en gedeeld.
Organisatiebewustzijn – Laten zien te begrijpen hoe een organisatie functioneert; bij acties rekening houden met de gevolgen voor de eigen organisatie en/of de organisatie van de klant.
Flexibiliteit – Wanneer zich problemen of kansen voordoen zo nodig de eigen gedragsstijl veranderen om een gesteld doel te bereiken.

Geboden wordt:

Een uitdagende functie in een sterk groeiende productieonderneming met een sterk innovatief karakter op landelijk niveau. De arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer marktconform.

Reageren:

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je woonachtig in de regio? Stuur dan je sollicitatie met CV en salarisindicatie per e-mail naar : pz@kolibri.nl

post

Succes bij de Finat Label Awards 2016 (jun-2016)

CommendedOp het laatste moment besloot Kolibri om het etiket dat zij samen met haar goede klant Toorank Distilleries heeft ontwikkeld, in te schrijven voor de competitie. Trots op het resultaat dat de nauwe samenwerking via enkele voorgaande versies had opgeleverd, waren wij blij verrast om ook door de professionele collega’s te worden beloond.

Het etiket voor “Tequila Rose Strawberry” kreeg een eervolle vermelding en daar zijn we maar wat blij mee!

 

 

 

post

Telrol Group acquires Sentega Etiketten. (feb-2016)

16.02.2016

Telrol Group, Europe’s largest manufacturer of labels and paper rolls, headquartered in Almere, the Netherlands, announced today that it has completed the acquisition of Sentega Etiketten effective from 1st February 2016. Sentega, a former Avery Dennison company, is a manufacturer of customised self-adhesive products for businesses across Europe, also based in the Netherlands with a sales organisation in France, Germany and the UK. The company is specialized in the production of fanfold, sheets and Linerless labels. Sentega has a high level of customer service and expertise in the markets it serves.

Hoessein Hadaoui, joint owner and CEO for the Telrol Group comments:
“We are pleased to welcome the team of Sentega and its specialized operation. We will make sure that synergies among the group companies will be maximized and remain beneficial for all parties including customers, suppliers and employees. This mixture of teamwork and customer satisfaction means that this acquisition fits within our strategy and vision for the future.”

To ensure continuity, Jens Brusgaard, Managing Director of Sentega Etiketten, will support this transition process over the coming period.

About Telrol Group

The European market leader in manufacturing of self-adhesive labels and paper rolls. It serves the food, logistic, stationary and retail markets. After completing the acquisitions of Peha labels, Kolibri labels and Q-tronics, the group gained a strong position in the cosmetic, home & personal care, beverage and chemical industry as well.

The Total Group, including its sister companies, serves its customers from highly advanced production facilities and sales offices  in most countries of Europe. It prides itself on its strong market position, skilled and enthusiastic staff, a large customer base and its world class production sites.

Leveraging years of experience, investments and an extensive range state of the art machinery, the Group has the flexibility to succeed in an often-turbulent market. The Group operates on national and international level. The Group has adopted the mantra, “Excellence Performance.”  Within the Group’s companies, 5S and LEAN manufacturing method is fully integrated and IT systems support measuring performances. The Group is certified with BRC and ISO 9001 as well.

Following the acquisition, the Group generates an annual turnover of approximately 200 Million Euro’s. Employs more than 500 people, featuring 180 printing and converting machines, converts more than 1.4 Billion square meters of self- adhesive labels and paper rolls.

“We are exited and look forward to expanding the markets and services to the customers on pan-European  basis.” Hoessein Hadaoui says.

Fore more information on this press release, please contact:

Hoessein Hadaoui
CEO Telrol Group
+31651458997

Jens Brusgaard
Managing Director
+31302632341

post

Een veelbelovend 2016! (feb-2016)

Kolibri sluit 2015 goed af!
Het jaar 2015 ligt alweer een maand achter ons. We hopen dat u allemaal heeft kunnen genieten van alles wat de december feestmaand heeft te bieden en dat u goed het nieuwe jaar in bent gekomen. Kolibri Labels mag terugkijken op een succesvol 2015; het tweede volle jaar als onderdeel van de sterke Telrol Groep.

Kolibri de specialist
Inmiddels hebben we duidelijk onze eigen plek in de groep ingenomen en dragen we ons steentje bij aan het succes. Als specialist in de groep voor high-end etiketten worden we steeds vaker gevonden door zusterondernemingen en blijkt dat we telkens met onze kennis en kunde de gezochte waarde weten toe te voegen. Maar niet alleen intern groeit de aandacht, ook vanuit de markt weten klanten Kolibri Labels te vinden en te waarderen voor haar rol als expert in de productie van etiketten waar op een of andere wijze veel van wordt gevraagd.

Kolibri investeert in 2016
Dit sterkt ons in het vertrouwen in de ingeslagen weg. We hebben vorig jaar namelijk veel tijd en middelen geïnvesteerd om Kolibri helemaal bij de tijd te houden van de laatste mogelijkheden en er hier en daar zelfs een paar zelf bedacht. Eén van de meest zichtbare onderdelen hiervan was de ingebruikname van een nieuwe offset drukpers. En daar zal het niet bij blijven. Voor 2016 staan nieuwe investeringen op de agenda om het Kolibri-product op het gekende hoge niveau te houden. Op dit moment oriënteren we ons zelfs op een nieuwe digitale pers, waarmee we ons verzekeren van een plek voorin de kopgroep. Maar ook onze technische werkvoorbereiding zal een upgrade krijgen om de beelddragers te voorzien van een nog hogere kwaliteit.

We hopen dan ook van harte dat u ons met uw etiketwensen blijft uitdagen en dat we het komende jaar weer veel mooie projecten mogen samen. Want of het nu digitaal, hybride of conventioneel gedrukt moet worden ; Kolibri Labels heeft alles in huis.

Samen met u gaan we ook van 2016 weer een mooi jaar van maken!

 

post

Kolibri zoekt nieuwe collega – VERVULD (jan-2016)

De Functie Verkoper Binnendienst

Als verkoper binnendienst ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse contact met de klanten van Kolibri. Dit beslaat in de breedste betekenis alles waar een klant contact voor opneemt met Kolibri en andersom. Je denkt en handelt klantgericht, zowel bij inbound als outbound, maar gaat daarbij nooit aan het organisatiebelang voorbij. Het succesvol uitlijnen van deze 2 belangen is bij uitstek de taak van de verkoper binnendienst.  Alles waar jij je mee bemoeit, loopt daarna soepeler en leidt tot een structurele stijging in klanttevredenheid, van de externe én de interne klant. Je voert zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden uit. Zo heb je op basis van werkafspraken binnen het team (gedeelde) verantwoordelijkheid naar bepaalde klanten en mag je zelfstandig offertes met een bepaald maximum opvolgen. Je rapporteert rechtstreeks aan de teamleider.
Profiel

Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur commercie, of vergelijkbaar niveau door werkervaring.
Een aantal jaren werkervaring in de verkoop binnendienst, al werkzaam in de industrie is een pre.
Affiniteit met productieomgeving en -technieken.
Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan en je weet inmiddels dat een commerciële binnendienstfunctie helemaal jouw ding is .
Je kunt zelfstandig werken binnen een informeel verkoopteam.
Je beschikt – uiteraard – over uitmuntende contactuele eigenschappen.
Je bent in staat om goed te communiceren binnen alle lagen van de organisatie en die van de klant.
Competenties

Klantgericht – Onderzoeken van de wensen en behoeften van de klant en laten zien vanuit dat perspectief te denken en handelen.
Kwaliteitsgerichtheid – Hoge eisen stellen aan de kwaliteit van eigen werk en aan dat van anderen; voortdurend verbeteringen nastreven.
Resultaatgerichtheid – Handelingen en besluiten richten op het daadwerkelijk realiseren van beoogde resultaten.
Ambassadeurschap – Bewust van de verschillende belangen (organisatie klant, eigen organisatie) en in staat deze naar wederzijdse tevredenheid af te stemmen.
Empathie – Je ontdekt bij de klant waar het bij zijn of haar organisatie om draait en weet in ieder contact de juiste snaar te raken.
Communiceren – Ideeën en informatie in heldere en correcte taal communiceren, zodanig dat de essentie bij anderen overkomt, wordt begrepen en gedeeld.
Organisatiebewustzijn – Laten zien te begrijpen hoe een organisatie functioneert; bij acties rekening houden met de gevolgen voor de eigen organisatie en/of de organisatie van de klant.
Flexibiliteit – Wanneer zich problemen of kansen voordoen zo nodig de eigen gedragsstijl veranderen om een gesteld doel te bereiken.

Geboden wordt:

Een uitdagende functie in een sterk groeiende productieonderneming met een sterk innovatief karakter op landelijk niveau. De arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer marktconform.

Reageren:

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ben je woonachtig in de regio? Stuur dan je sollicitatie met CV en salarisindicatie per e-mail naar : pz@kolibri.nl

 

 

post

Kolibri organisatie update (nov-2015)

Om de veranderlijkheid te duiden zegt men wel eens dat “je nooit twee keer in dezelfde rivier stapt”. Nou is het niet zo dat het een wildwaterbaan is geweest bij Kolibri, maar er is wel degelijk veel gebeurd! Graag brengen we u kort op de hoogte van waar we staan.

Sinds de overname door de Telrol Groep uit Almere eind 2013, is veel zorg besteed aan het consolideren van de kwaliteit en productiemogelijkheden. Als klap op de vuurpijl arriveerde eerder dit jaar zelfs een gloednieuwe offset drukmachine. Samen met andere aanpassingen in het geheel aan mogelijkheden is Kolibri zo divers en kwalitatief als zij wil zijn.

Het is dan ook hoog tijd om onze activiteiten naar buiten weer de aandacht te geven die verdient. En dan hebben we het natuurlijk over onze service en dienstverlening! Dat doen we dagelijks met een enthousiaste club collega’s in een organisatie die is gericht op u. Want hoe belangrijk machines ook zijn, ons échte kapitaal loopt aan het einde van iedere dag zo de deur uit.

Voor u als klant van Kolibri kunt u erop rekenen dat uw contactpersoon dé toegang is tot wat u van ons nodig heeft. Dat wil niet zeggen dat hij of zij alles kan, maar wel dat alle registers binnen handbereik zijn. Hiertoe hebben we de afdeling verkoop zo vormgegeven dat voor u de optimale behandeling altijd kan worden geboden.

Allereerst is daar de Front Office. Deze discipline vormt het hart van onze service en staat dagelijks klaar voor al uw vragen. Zij zijn het die u in eerste lijn te woord zullen staan en uw verzoek de juiste invulling geven of laten geven. Een club alleskunners waar u van op aan kunt!

Ter ondersteuning van deze afdeling hebben we een Back Office geïnstalleerd. Hier zit de ervaring en vraagbaak voor zowel interne als externe klanten. Hier worden complexe en tijdrovende zaken behartigd. Enerzijds om de collega’s van Front Office beschikbaar te houden voor u, anderzijds om de vergaande kennis van het product en de organisatie optimaal te benutten.

Buiten de contactpersonen voor uw dagelijkse behoefte, is ook de Accountmanager beschikbaar om u verder te helpen. Gelegenheden waar men toch beter even voor om tafel gaat, zijn bij uitstek het werkgebied deze verkoop buitendienst. Het moet gek gaan als we deze week niet ergens nog een gaatje vinden om bij u langs te komen voor een kop koffie.

En mocht u -om wat voor reden dan ook- niet uit de voeten kunnen met één van deze specialisten, kunt u zich altijd wenden tot de Teamleider. Zeker ook iemand die de weg weet in de organisatie en altijd bereid om met u mee te denken in het vinden van de beste oplossing.

In deze samenstelling zijn wij er zeker van dat we uw wensen en de mogelijkheden van Kolibri optimaal in lijn kunnen brengen. En samen gezien met de uitgebreide mogelijkheden, maakt dat Kolibri een uitstekende partner voor uw label wensen!

post

Showcase: James Hopkins (sep-2015)

Zo af en toe zie je een etiket dat direct je aandacht trekt. Als etikettenmaker hebben wij dat gelukkig wel vaker. Zo ook het geval bij een etiket dat wij samen met Redmatters ontwikkelden voor het nieuwe koffiemerk James Hopkins.

Zoiets heb je niet zomaar voor elkaar. Dat lukt wanneer de eindklant, de ontwerper en de producent allemaal aan boord zijn en elkaar de ruimte geven om creatief te zijn op elk hun eigen vlak. En wanneer dat dan lukt, is het resultaat een etiket van topklasse.

Read More